Nawiązując do nadchodzących Świąt Wielkanocnych, w poniedziałek 14 kwietnia świetlica szkolna zaprosiła uczniów na śniadanie z jajkiem w roli głównej. Podobnie jak w ubiegłych miesiącach, po pierwszej godzinie lekcyjnej uczniowie mogli skorzystać z II śniadania w placówce. Nauczycielki p. S. Przybyła i p. Katarzyna Pawlik omówiły zwyczaje wielkanocne związane z jajkami oraz przedstawiły krótką prezentację na temat wartości odżywczych jajek
oraz różnych form ich przygotowania i podania. Następnie zaprosiły dzieci do częstowania się przygotowanymi wcześniej wiosennymi kanapkami. Uczniowie mogli spróbować świeżego pieczywa z pastami jajecznymi, które smakowicie wyglądały z dodatkiem zielonego szczypiorku, a także pachnących kromek z chrupiącą rzodkiewką, zielonym ogórkiem, pomidorem, papryką
i oczywiście jajkiem. Okazało się, że jajko jako główny składnik śniadania sprawdziło się znakomicie, gdyż poczęstunek szybko zniknął z talerzy. Wszyscy zajadali z apetytem w przyjemnym otoczeniu, co wywołało uśmiech na buziach i wprowadziło zebranych w radosny czas oczekiwania na święta. Z tej okazji życzymy więc "smacznego jajka" i wesołych Świąt Wielkanocnych.