W poniedziałek, 25 listopada p. S. Przybyła i p. K. Pawlik przygotowały i zaprosiły uczniów na kolejne wspólne śniadanie do świetlicy szkolnej. Tym razem na stole królowały serki twarogowe, puszyste i homogenizowane o różnych smakach jako podstawa pysznych kanapek oraz jogurty naturalne i owocowe. Dodatkowo można było sięgnąć po kwaśne korniszony i marynowane pieczarki., a także po płatki śniadaniowe do jogurtu., aby podkreślić walory smakowe zajadanych smakołyków.
Śniadanie poprzedziła pogadanka na temat higieny przygotowania posiłków oraz jedzenia w warunkach szkolnych, w podróży i w miejscach publicznych. Zwrócono uwagę na kulturalne zachowanie się w trakcie posiłków i używanie odpowiednich zwrotów grzecznościowych.
Drugie śniadanie w świetlicy upłynęło w miłej atmosferze. Każdy mógł spokojnie poczęstować się
i skonsumować wybrane produkty.