We wtorek, 25 kwietnia uczniowie klas I-III uczestniczyli w Kwietniowym Dniu Smakosza zorganizowanym przez p. Gabrielę Horny i p. Sylwię Przybyłę. Na zajęcia kulinarne dzieci przyniosły produkty spożywcze i wiosenne warzywa, aby przygotować pastę jajeczną, kolorowe kanapki i zdrowe przekąski. Wszyscy ochoczo kroili, smarowali i nakładali produkty na chlebek, krakersy i chrupkie pieczywo.
W sali świetlicowej smakowicie zapachniało i wszyscy od razu nabrali apetytu na pyszne i zdrowe kanapki. Dzieci delektowały się własnoręcznie przygotowanymi kanapkami oraz poczęstowały innych uczniów i niektórych pracowników szkoły. Pachnące i kolorowe kromki szybko zniknęly z talerzy. Uczniowie z pewnością zrobią podobne kanapki w domu na śniadanie lub kolację. Wiosna pozwala wykorzystać pyszne warzywa sezonowe, które wzbogacają naszą dietę, a jednocześnie cieszą oczy i podniebienie.